مقالات بازی سازان

نیمکت پارکی

نیمکت پارکی

نیمکت پارکی

نیمکت پارک اغلب بخشی از «مبلمان خیابانی» و « مبلمان شهری » است که نادیده گرفته می‌شود. نیمکت‌ها در پارک برای بسیاری از افراد نماد دوستی و آشنایی است. حتماً از قدیمی‌ها شنیده اید که «همه چیز از یک نگاه و یک نیمکت آغاز شد.»

از نیمکت‌ها در جامعه ما به عنوان فراهم‌کننده فضای ملاقات و همچنین مکانی برای نشستن و گفت‌وگو استفاده می‌شود. از سامانه «نیمکت دوستی» که مدارس در زمین‌های بازی خود از آن استفاده می‌کنند تا گپ‌های نه‌چندان صریح درباره آب و هوا در پارک‌ها، نیمکت‌ها سال‌هاست که مردم را در جوامع دور هم جمع می‌کنند.

چرا نیمکتهای پارکی تا این اندازه مهم است؟

پژوهش‌های جدید نشان داده است که نیمکت‌های پارکی برای تقویت کیفیت زندگی ما از اهمیت فوق‌العاده‌ای برخوردار هستند. نیمکت‌های پارکی نه‌تنها برای تشویق ما به بیرون رفتن از خانه کاربرد دارند، بلکه سادگی آنها به ما امکان می‌دهد تا از محیط طبیعی خود لذت ببریم. بر اساس نتایج پژوهش‌های جدید، اگر دست‌کم نیم ساعت بیرون و در میان طبیعت بنشینیم، می‌توانیم استرس را به طور چشمگیری کاهش دهیم. با خوردن ناهار روی یک نیمکت در پارک، می‌توانیم خلق و خوی خود را بهبود بخشیم و، در نتیجه، تمرکز و بهره‌وری خود را در محل کار افزایش دهیم.

نشستن در فضای باز نه‌تنها استرس کارمندان و کارگران را کاهش می‌دهد، بلکه می‌تواند زندگی افراد مسن را بهبود بخشد. افراد مسن به شکل روز‌افزونی از بیماری‌های ذهنی و روحی رنج می‌برند. افسردگی در سالمندان نتیجه عوامل مختلفی است که یکی از عوامل اصلی آن را می‌توان «انزوا» دانست. تنهایی می‌تواند استرس را به شکلی خطرناک تشدید کند و بروز بیماری‌های مزمن از جمله نارسایی قلبی را به همراه داشته باشد. اما با نشستن روی نیمکت‌ها در پارک، افراد مسن بیشتر با افراد هم‌سن خود ارتباط برقرار می‌کنند.

اگرچه در نگاه اول از نیمکت‌ها در پارک برای کمک به نشستن استفاده می‌شود، در واقع می‌توان از آنها برای بهبود تناسب اندام نیز بهره برد. داشتن مکانی برای استراحت در بین تمرینات، افراد را تشویق می‌کند تا بیشتر پیاده‌روی کنند چرا که آنها احساس می‌کنند از امکان تعیین «اهداف قابل دستیابی« برخوردار هستند.

انتخاب یک نیمکت مناسب برای فضای باز

در اغلب موارد، افراد بیش از یک نیمکت خریداری می‌کنند. خریداران عموماً به دنبال تجهیز پارک‌ها و اماکن روباز بزرگ هستند. هنگام انتخاب، خریدار به عواملی چون مواد، دوام، راحتی، زیبایی‌شناسی، احتمال استفاده عمومی، اندازه، نصب و مکان توجه می‌کند. در یک پارک، یک نیمکت معمولاً در جایی با سایه، منظره و سطحی از عبور و مرور برای پیاده‌روی نصب می‌شود. در تأسیسات یا در خیابان ممکن است نیمکت‌ها را در نزدیکی امکانات رفاهی، مراکز خرید، و در میدان‌ها قرار دهند تا مردم بر روی آنها استراحت کنند، یکدیگر را ملاقات کنند یا منتظر تکمیل فرایند حمل و نقل باشند. وزن، پشت و ظاهر نیمکت‌ها ممکن است در شهر در قیاس با طبیعت و جنگل متفاوت باشد. ممکن است لازم باشد مواد در محیط‌های پرمخاطره متفاوت باشد.

بهترین مواد به‌کار رفته در نیمکت‌های پارکی چیست؟

جنس نیمکت‌های پارکی ممکن است از چوب، فلز، پلاستیک، چوب پلاست، بتن یا ترکیبی از همه آنها باشد. مجموعه بازی‌سازان نیز می‌کوشد به فراخور نیاز مشتریان، محصولات متنوعی را در این حوزه ارائه دهد. هریک از این نیمکت‌ها مزایا و معایب متفاوتی را به نمایش می‌گذارند که در زیر به بررسی آنها می‌پردازیم.

نیمکت های چوبی:
زیبایی‌شناسی:

نیمکت‌های چوبی انتخاب خوبی برای مکان‌هایی با زیبایی طبیعی هستند. چوب، حس کلاسیکی را ارائه می‌دهد؛ چه طرح آن روستایی باشد و چه مدرن. نیمکت‌های روستایی بیشتر ممکن است از تخته‌های ضخیم‌تر ساخته شوند. نیمکت‌های کلاسیک‌تر در پارک‌ها اغلب ترکیبی از فلز و چوب هستند، با روکش‌هایی محافظ در برابر تغییرات آب و هوایی و تابش شدید نور خورشید.

سایش:

درخشش طبیعی چوب انتخابی جذاب و کلاسیک است، اما نیاز به نگهداری و مراقبت بیشتری دارد. چوب‌های سخت مانند بلوط و زبان‌گنجشک معمولاً با یک لایه مقاوم در برابر اشعه ماوراء بنفش (یو‌وی) و تغییرات آب و هوایی ساخته می‌شوند که از زیبایی طبیعی چوب محافظت می‌کند. با این حال چوب در برابر کنده‌کاری، خراشیدگی و سایش آسیب‌پذیر است. اگرچه چوب‌های سخت کاملاً بادوام هستند، اما نمی‌توان آنها را با دوام چندین دهه‌ای ماده‌ای مانند بتن مقایسه کرد.

راحتی:

نشیمنگاه و پشتی‌های یک نیمکت چوبی معمولاً بسیار راحت هستند. حتی چوب‌های‌سخت در مقایسه با موادی مانند بتن، از این حیث اندکی برتری دارند.

وزن:

نیمکت‌های چوبی به دلیل اجزای چوبی و فلزی آنها معمولاً بسیار سنگین هستند. اما اگر در داخل زمین نصب نشده باشند و یا به اصطلاح «تعبیه» نشده باشند، می‌توان آنها را جابجا کرد. این نیمکت‌ها معمولاً در مکان‌های پرتردد به صورت دائمی نصب می‌شوند. این امر از سرقت و مهمتر از آن، حرکت و واژگونی تصادفی در موارد غیرعادی جلوگیری می‌کند.

نیمکت‌های فلزی:
زیبایی‌شناسی:

فلز ممکن است از عناصر به‌کار رفته در نیمکت‌های ساخته شده از چوب، پلاستیک یا بتن باشد. از فولاد، آلومینیوم یا فلز ضدزنگ نیز ممکن است در یک نیمکت با مواد ترکیبی استفاده شود. سایر نیمکت‌های پارکی ممکن است کاملاً از فلز ساخته شوند. نیمکت‌های فولادی و آلومینیومی معمولاً براق و مقاوم هستند. بیشتر نیمکت‌های تمام‌فلزی یا ظاهری مدرن و براق دارند یا ظاهری صنعتی/تجاری.

سایش:

نیمکت‌های فلزی معمولاً ماندگاری بالایی دارند و نگهداری از آنها آسانتر است. خواص مواد فلزی به این نیمکت‌ها امکان می‌دهد به خوبی در برابر سختی های استفاده عمومی مقاومت کنند.

راحتی:

راحتی نیمکت‌های فلزی بسته به نوع فلز به کار رفته متغیر است. فلز حرارت را به خوبی منتقل می‌کند و بنابراین در صورتی که در ساخت نیمکت‌های فلزی از سایر مواد استفاده نشود، می‌تواند به طور ناراحت کننده‌ای گرم یا سرد شود.

وزن:

نیمکت‌های فولادی، مانند نیمکت‌های چوبی، سنگین هستند، اما اغلب ثابت هستند و نیازی به جابجایی آنها احساس نمی‌شود. نیمکت‌های آلومینیومی سبکتر هستند و در نتیجه جابجایی و نصب آنها آسانتر می‌شود.

نیمکت های پلاستیکی:
زیبایی‌شناسی:

نیمکت‌های پلاستیکی با نسخه‌های اولیه که در زیر تابش نور خورشید سفید و خرد می‌شدند، فاصله زیادی دارند. رایج‌ترین پلاستیکی که این روزها از آن برای تولید نیمکت‌های پارکی استفاده می‌شود، کامپوزیت چوب پلاست (چوب پلاستیک) است. این فناوری ظاهری طبیعی‌تر را برای این نیمکت جذاب ارائه می‌دهد. این ماده که در برابر اشعه ماورای بنفش مقاوم است، در برابر سایش نیز مقاومت مطلوبی دارد.

سایش:

دوام پلاستیک به نوع و ساخت آن بستگی دارد. برخی از نیمکت‌های پلاستیکی بی کیفیت ممکن است به مرور زمان بر اثر گرما و استفاده تغییر شکل دهند. پلاستیک‌های ضخیم‌تر (اغلب پلی‌کربنات) چرخه عمر بسیار طولانی‌تری دارند. کامپوزیت‌های چوب پلاستیک به ویژه در مبحث دوام، ارزشمند هستند. نسخه‌های باکیفیت نسبت به چوب یا پلاستیکِ ارزان‌قیمت، به نگهداری و تعویض کمتری نیاز دارند. با این حال، حتی در کامپوزیت‌ها، عوامل زیادی می‌تواند بر استفاده در طول عمر تأثیر بگذارد. پلاستیک، به دلیل نرم بودن، تقریباً به اندازه چوب آسیب‌پذیر است.

راحتی:

نیمکت‌های پلاستیکی معمولاً به اندازه نیمکت‌های چوبی احساس راحتی را در افراد به وجود می‌آورد اگرچه ممکن است در زیر نور خورشید کمی گرمتر شود.

وزن:

نیمکت‌های پلاستیکی را می‌توان به دلیل سبُکی آنها مانند نیمکت‌های آلومینیومی در موقعیت‌های موقتی که ممکن است نیاز به جابجایی احساس شود، استفاده کرد. با این حال، نیمکت‌های چوب پلاست مانند نیمکت های چوبی سنتی نصب و پیچ می‌شوند.

نیمکت های بتنی:
زیبایی‌شناسی:

نیمکت‌های بتنی اغلب در محیط‌های معماری مدرنیستی یا بروتالیستی استفاده می‌شوند. همچنین می‌توان آنها را به‌عنوان اقلام تکمیل‌کننده یک محیط طبیعی نصب کرد؛ مانند لبه‌هایی در اطراف یک آبنما.

سایش:

بتن، برنده تمام‌عیار رقابت در حوزه مقاومت در برابر سایش است. بتن در همه شرایط اقلیمی و با کاربردهای مختلف بسیار بادوام است و در صورت تقویت مجدد، عمری بسیار طولانی خواهد داشت.

راحتی:

سختی و قابلیت بالای بتن در جذب و ذخیره گرما ممکن است آن را نسبت به سایر گزینه‌ها برای نشستن طولانی، به گزینه نامناسب‌تری بدل کند.

وزن:

بتن، پادشاهِ مواد نیمکت‌های پارکی در مبحث وزن است. نیمکت های بتنی بدون نیاز به پیچ، مهره یا جوش، به خوبی در جای خود ثابت می‌مانند.

اندازه متوسط یک نیمکت پارکی چقدر است؟

نیمکت‌های پارکی معمولاً در محدوده 4 تا 6 فوتی (122 تا 188 سانتیمتری) موجود هستند اگرچه نیمکت‌های بلندتر و کوتاهتر نیز به وفور یافت می‌شوند.

سخن پایانی

شاید مطرح شدن این نکات مفصل درباره کارکرد و جنس نیمکت‌های پارکی شما را با اندکی تردید درباره انتخاب صحیحتان روبرو کرده باشد. اما جای نگرانی نیست. کارشناسان مجموعه بازی‌سازان آماده‌اند تا با ارائه مشاوره‌ای دقیق و کارآمد، شما را در امر خطیر انتخاب بهترین و ماناترین محصولات در این حوزه یاری کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.